Missa inte denna roliga padelturnering på Lindesbergs Golf & Hotells härliga anläggning och Wedevågs IFs nyöppnade fantastiska utomhusbana, ett arrangemang av Linde Padel och Wedevåg Padel som vi hoppas blir startskottet för fler framtida padeltävlingar. Vi har ansökt om att få ordna en SPT-tävling 2021 men in väntan på att Sverige-eliten ska dyka upp passar vi på att bjuda in alla er andra padeltokar till en trivsam tillställning hos oss.

Matcherna kommer att spelas på Lindesberg Golf & Hotells (Lindesbergs Golfklubb) två utomhusbanor (stående gräs) och två inomhusbanor (krullgräs) samt Wedevåg Padels utomhusbana (krullgräs), belägen i Wedevåg 10 km från Lindesberg. Turneringen börjar fredagen den 14 augusti kl. 16.00 och spelas som ett rakt slutspelsträd med direkt utslagning. Åker man mot förmodan ut i första omgången hamnar man i en “Plate” (B-slutspel) och får en ny chans att avancera vidare i turneringens nedre halva. Allt finalspel kommer att spelas på Lindesbergs utomhusbanor (om vädret tillåter annars spelas det inomhus) söndagen den 16 augusti.

Damerna kommer att ha A & B-klass och herrarna A, B & C-klass. Ange gärna vilken klass ni önskar ställa upp i men märk väl att tävlingsledningen har rätt att efter bästa förmåga placera lagen i den klass som kommer att ge jämnast motstånd, beroende på hur många lag som anmäler sig till respektive klass. Padelsverige saknar ett fullt utvecklat rankingsystem för motionärer och i väntan på att det ska infinna sig får vi förlita oss på den amatör-ranking som sker i diverse lokala padelstegar via padelligan.se. Nedan ungefärliga riktlinjer för klass-indelning:

A-klass Dam: Spelar i lokal liga div 1-2

B-klass Dam: Spelar lokal liga div 3-6 eller regelbundet utanför ligan.

A-klass Herr: Spelar i lokal liga div 1-2

B-klass Herr: Spelar i lokal liga div 3-5

C-Klass Herr: Spelar i div 6 eller högre.

Tävlingen är ej sanktionerad dvs den ger inga rankingpoäng och man behöver heller inga rankingpoäng för att delta.

Mejla din anmälan senast 7 augusti till info@lindepadel.se och inkludera namn, mobilnummer och epost på båda spelarna samt vilken klass ni vill spela i. På samma adress svarar vi även på andra frågor.

Passa gärna på att bo en natt eller två på Lindesbergs Hotell som ligger på anläggningen. Restaurang Golfbiten, med fullständiga rättigheter, kommer att servera diverse läckerheten under hela helgen inklusive grillade delikatess-hamburgare från vår tävlingspartner Bergslagsdelikatesser.  Här finns även möjlighet att lita golf (om turneringen slutar lite tidigare för ditt lag än tänkt…) på Lindesbergs Golfklubb.

Varmt välkomna till en härlig helg med välspelade matcher i burarna och massa skönt häng utanför!

OBS! Detta är en publikfri tävling och vi följer Hälsovårdsmyndighetens riktlinjer för att minimera smittspridning.