Trots mulet väder och bitande vintervindar kom ett 40-tal tappra längdskidåkare till start i premiären av Linde-Rännet. Ivrigt påhejade av släkt, vänner och nyfikna besökare gav de sej iväg på den 10 km långa slingan runt Dalkarshyttans böljande landskap där spåren hade preparerats på ett fantastiskt sätt ända fram till startskottet kl. 11.00. Som vanligt i ett “motionslopp” var det en varierande ambitionsnivå bland de startande och det var härligt att konstatera att det finns en hel del olika sätt att ta sej framåt i ett skidspår men alla delade garanterat vinnarkänslan i samband med målgång. Belöningen lät inte vänta på sej då Bergslagsdelikatesser stod redo och servera korv och dryck och sponsorerna delade ut fina deltagarpriser till alla åkarna.

SK Bores unga stolthet Ida Danielsson satte ett prydligt banrekord i damklassen med tiden 36:04, ca 1,40 före våra Skottbackarnas skidvirtuos Malin Sjöberg som har viss lokalkännedom. Herrklassen vanns av den “gamla” Lindesonen Johan Kanto på ruggiga tiden 27:05 vilket gav oss glada amatörer/statister en smakfull inblick i hur overkligt snabbt det kan gå när man kan åka skidor på riktigt. Även tvåan Ulf Lekeborn, med en grundfysik som Gunde Svan hade varit stolt över, gjorde ett fantastisk lopp men fick se sig besegrad med 3,50.

Företagspriset till snabbaste tid (2 bästa tiderna räknades) vanns av TRG Components där Malin och Anders Sjöberg tog sej runt på svårslagna sammanlagda tiden 1 timme, 10 minuter och 10 sekunder. Företagspriset för flest tappra deltagare vanns av Klementsboda Gård AB som hade hela 5 deltagare i startfältet.

Slutligen ett stort tack till alla samarbetspartners, personal, publik och deltagare som tillsammans hjälpte till att skapa en otroligt gemytlig dag på klubben. Vi kommer givetvis återkomma med detta lopp till 2019 igen och hoppas det blir en tradition för många år framöver.

Tipspromenad Linde rännet
Vinnare Jan Åkerstedt med 10 rätt av 12 möjliga.
I en mycket jämn tipspromenad drog Janne det längsta strået via utslagsfrågan om antalet medlemmar (rätt svar 1150) i IFK Lindesberg och Lindesbergs GK.

Reportage i 24.i hittar ni här.

Artike i NA

Fotograf Rolf Karlsson, Bildmakarna Media