Stort tack för i år!

Vi på Lindesbergs Golfklubb vill ta tillfället i akt att tacka våra medlemmar, samarbetspartners och gäster för ett fantastiskt golfår och önskar alla en God Jul och Gott Nytt År!

Dags att summera det gångna året och vi kan blicka tillbaka på ett mycket framgångsrikt år för klubben, resultatmässigt ett av det bästa i klubbens 30-åriga historia. Banan, vår viktigaste tillgång, har varit mycket fin under året och lockar till sig många greenfeegäster som trivs i vår stugby och uppskattar vår golfbanan. Vi har en stabil medlemsbas med glada och nöjda medlemmar som på olika sätt skapar trivsel och en gemytlig atmosfär på vår klubb. Våra duktiga medarbetare och ideella funktionärer skapar förutsättningar för att vara en golfklubb att trivas på och skapar tillsammans med våra medlemmar en trevlig klubbkänsla.

Banan har nu varit stängd i sex veckor och vi kan konstatera att banan är i gott skick. Höstvädret var mycket bra och det har gjort att flertalet av spelslitageskadorna har hunnit att läka ihop. Vi såg en del spår av mögelangrepp men vi har lyckats mycket bra med bekämpning av detta. Vi har under årens lopp gjort flera åtgärder för att hålla de mest utsatta spelytorna (tees och greener) torra och friska genom att skapa förutsättningar för god luftgenomströmning. Vidare daggar vi av greener och fairways, luftar greener, tees och fairways samt lövblåser greenområden, allt för att förbereda för en god in vintring.

För att ytterligare optimera vår anläggning har vi inlett ett samerbete med bankonsult Magnus Sunesson som gav oss en intressant insikt i banoptimeringens ädla konst på höstårsmötet. Under hösten har vi tagit fram en Banförbättringsplan som vi kommer att ha som styrdokument i arbetet med att förbättra vår anläggning. En hel del har redan gjorts under hösten då vi bland annat tagit ner ca 100 träd, förminskat greenbunkrarna på hål 1 och 7, dikat och dränerat, grovschaktat för ett nytt rött tee på hål 13 m.m. Ledorden är att ”förädla, rensa upp och optimera” det vi redan har och vi har redan fått en flygande start och det ska bli mycket spännande att följa fortsättningen!

Denna summering blir även den sista från mig i rollen som styrelsemedlem och ordförande. Med tio års styrelsearbete, varav de sista tre som ordförande, har jag har varit med om en otroligt lärorik resa där vi tillsammans har vänt en nedåtgående trend till att etablera klubben som en stabil och lönsam golfverksamhet med mycket goda framtidsutsikter. Det är med ödmjukhet jag tar över stafettpinnen som klubbchef efter Annika Lundin som under sina nitton år i klubbens tjänst gjort ett fantastiskt jobb och skapat god förutsättningar för att ta klubben till en ny nivå. Jag känner mig även trygg i att lämna över ordförandeklubban till Christer Kanto som med sin gedigna erfarenhet från affärsvärlden och genuina golfengagemang kommer att bli en utmärkt klubbordförande.

Det ska bli otroligt kul och stimulerande att i rollen som klubbchef ta vår fantastiska golfklubb till nya höjder och så här i juletider kan man inte annat än vara högst tacksam för förtroendet.

Full fart in i 2016!

God Jul & Gott Nytt År önskar