Knappt har krutröken lagt sej efter Semestergolfveckan innan det är dags att ladda om för nästa stora händelse, Lindesbergs Öppna Mästerskap 26 juli – en deltävling på Ligma-Tour med toppspelare från hela Sverige. Handicapgränsen landade på ofattbara +0.4… men mer om den tillställningen senare…

Istället summerar vi Semestergolfen 2020 som trots rådande omständigheter varit en formidabel succé på alla sätt. Totalt radade vi upp 1043 startande under veckan vilket är en smått fantastisk siffra. Vädrets makter har verkligen varit på vår sida och med undantag för lite regn under måndagen har det varit helt perfekt golfväder hela veckan. Banan är, vill vi påstå, bättre än någonsin och greenerna har rullat runt 10+ på stimpen hela veckan vilket varit både roligt och utmanande för alla tävlande. Mycket hårt jobb, bra väderförhållanden och goda förberedelser ligger till grund för banans otroliga utveckling denna säsong. En stor eloge till alla inblandade!

Klubbledningen vill passa på att tacka alla spelare som verkligen har tagit till sej alla riktlinjer gällande de försiktighetsåtgärder vi tagit runt tävlande och golfspel på klubben. Att förskottsbetalning av startavgifter för tävling är här för att stanna råder det ingen tvekan om, det har varit smidigt och effektivt för alla inblandade. Atmosfären har varit otroligt trevlig och tillbakalutade hela veckan, precis som vi vill ha det – tack till alla som bidragit till att skapa så skön stämning på klubben. Vi riktar även ett stort tack till alla ideella insatser som gjorts – glada starters, hjälpsamma handtag när det kör ihop sej lite och en allmän vilja att ställa upp och hjälpa till. Slutligen ett stort till Sabri med personal som gjort sitt yttersta för att vi ska trivas och äta gott tillsammans på Golfbiten!

Tomas Källberg på 24i.se hade den goda smaken att göra ett bildreportage från fredagens tävling och resultatet hittar ni här.

Nu ser vi fram emot flera månader till med härligt golfspelande på vår fantastiska anläggning.

Vi ses på Lindesbergs GK!