Det gynnsamma vädret i juni är en bidragande orsak till att banan är i bättre kondition är på mycket länge. Det har varit en torr och varm juni men lyckligtvis har det kommit lite nederbörd senaste dagarna vilket har varit välbehövligt för våra fairways som började bli lite hårda och torra på sina ställen. Övriga grönytor är i mycket gott skick och vi känner att vi ligger i fas med trimmingsjobb och finisharbeten vilket skapar en väldigt trevlig totalkänsla på anläggningen. Våra partier med helruff – som hjälper till att definiera hålen samt tydliggöra vart spelaren ska gå – är nu helt etablerade och vi är mycket nöjda med utfallet. Greenerna ser fortsatt bra ut och vi noterade en ny mindre blomning under ett par dagar runt midsommar som vi hanterade genom att skära och dressa ytterligare en gång för att ånyo få upp bollrullen igen. Gräsetableringen på det nya röda teet på hål 13 har gått mycket bra och vi kommer under v. 29 klippa ner det ytterligare och ta det i fullt bruk till semestergolfveckan.

Ställplatsen vid vår infart är nu officiellt invigd (läs ett reportage från 24 i Bergslagen här) och vi haft bra beläggning under den första tiden. Vidare har även den gäster som står på golfklubbens uppställningsplatser varit mycket nöjda med att kunna tömma sina tankar på väg hem från vistelsen hos oss. Totalt erbjuder vi nu 18 st uppställningsplatser, varav 8 st är med el.

Då trycket i stugbyn är fortsatt mycket högt så letar vi efter möjligheter att erbjuda fler bäddar på anläggningen och en god idé som kommer att aktualiseras är ombyggnation av den gamla kiosken vid tee 1 till övernattningsrum. Vi har döpt det till “Undantaget” och det kommer att bli ett mysigt kryp-in med plats för två personer med rinnande vatten, kylskåp, toalett och med 32 meter ner till första tee – är det månne Sveriges närmaste golfboende?! Arbetet ska vara klart under v. 29 och vi har redan tagit emot bokningar på “Undantaget.”

På drivingrangen har vi byggt in avståndsskyltarna för att skapa en mer ombonad känsla av att försöka träffa små röd-vita stugor. Under v. 27 kommer det upp nya reklamskyltar på bollfacken vid utslagsplatserna. Vi har tyvärr utsatts för några rangebollstölder på kvällarna så vi ber alla som spelar på kvällarna att hålla lite utkik efter oegentligheter på rangen och ringa Securitas vid behov. Vi har jobbat hårt för att hålla hög kvalité på rangebollar och utslagsmattor och det vore synd om vi skulle förlora inkomster pga ökat bollsvinn.

Ni medlemmar och gäster som läser detta ska även veta hur viktigt det är att ni fortsätter att laga nedslagsmärken, lägga tillbaka uppslagen torv på fairway och kratta bunkrarna ordentligt för att vi ska kunna upprätthålla fortsatt hög kvalité under hela säsongen. Har vi haft en blåsig natt – hjälp gärna till att plocka bort nedfallna kvistar och löv från utslagsplatserna och greenerna. Om alla gör det lilla extra och även hjälper de golfare “som glömt” sitt nedslagsmärke så gynnar det oss alla. Tack för er hjälp!

Blickar vi framåt så har herrkommittén börjat med arbetet att skapa en ny, trevlig samlingsplats och sittgrupp i anslutning till receptionen. Den kommer även att användas som “utekansli”, tävlingskansli, scoreingarea och naturlig samlingsplats i samband med junior- och gruppträningar samt nybörjarutbildningar. Hyrvagnarna kommer att få en ny plats i anslutning till trädäcket. Vi hoppas blir klara före semestergolfveckan.

Vi ses på Lindesbergs Golfklubb!

steve

husbil undantaget camping IMG_1676