Det går riktigt bra för vår kära golfklubb just nu! Den här tiden på året har det utkristalliserat sig vilka av våra medlemmar som har valt att fortsätta sitt golfande och vilka som väljer att ta en liten paus. När vi läser av medlemssiffrorna, båda till numerären och till intäkter, kan vi glatt konstatera att vi har de bästa siffrorna på över tio år! Vi är i skrivandets stund över 930 st medlemmar, varav 115 st är juniorer och 500 st är fullbetalande. 143 st av dessa är fullvärdig plus medlem, dvs de spelar även gratis på Kårsta Golfklubb. Otroligt glädjande siffror tycker vi och det visar på att fler och fler hittar till Lindesbergs Golfklubb. Stor tack till alla ni medlemmar som är med och rekryterar nya och nygamla medlemmar, ert jobb ger verkligen resultat!

Stugbyn visar även den på mycket bra beläggning och i dagsläget ser det ut som om vi kan matcha 2016 års siffror men en beläggningsgrad på årsbasis runt 70 procent. Fler och fler husbilar hittar in till oss och vi håller på att undersöka möjligheten att utvidga vår ställplats med ytterligare några platser. Tanken är att nyttja ytan mellan padelbanan och befintlig ställplats för möta den efterfrågan som finns från primärt husbilskunder.

Efter en kall och blöt vår har nu växtligheten verkligen tagit fart och de sista veckorna har vädrets makter äntligen gett oss rätt förutsättningar för att få upp spelkvalité på banan. Hårt jobb med preparering av greener och tees har skett sista veckan och vi kommer att ha en bana i mycket god klass till midsommar då vår populära greensome-tävling Midsommarparet går av stapeln. Hål 6 har fått ett nytt alternativt tee, gul tee på hål 7 har breddats och är nu helt i bruk och hål 11 har fått ett helt nytt greenområde då greenbunkrarna lades igen. Vi har under den sista veckan rullat ut 1200 m2 färdigt gräs på anläggningen och det gynnsamma vädret hjälper oss till en snabb etablering och vi kommer att kunna ta de nylagda områdena i bruk inom ett par veckor.

Padelbanan invigdes på Nationaldagen och vi är mycket nöjda med resultatet, även om det fortfarande åretstår en del mindre justeringar i kringområdet innan anläggningen är helt klar. Det har visat sig att placeringen är i det närmaste optimal för padelspel då vi har skapat ett litet ”Kolosseum” som ligger skyddat för vinden och där burens glasväggar gör att temperaturen inne på banan känns några grader varmare än utanför. Dessutom sitter publiken bra i solstolarna och gassar sig i solsken när tillfälle ges. En hel del aktiviteter har kommit igång under de första veckorna och det finns idag en aktiv herrliga med 32 man som spelar varje torsdag på Tempelbackens Padelbana och Kyrkbergets Padelbana samtidigt i ett samarbete mellan golfklubben och tennisklubben. En tjejliga är i uppstartsfasen och den första prova-på-kvällen drog till sig hela 22 intresserade padelmadammer! Ett flertal företag har redan bokat in personalaktiviteter med padel och mat på Restaurang Golfbiten och de första bokningarna i stugbyn som är helt kopplat till padelbanan har kommit in. Vår första padeltävling går av stapeln den 25 juni – Midsommarpadel

Läs mer om hur padel funkar, hur man bokar tid m.m. här.

Rangen börjar så sakteliga återställas efter infrastrukturarbetet på Svarttjärnsvägen och vi har nu lagt asfalt samt rullat ur gräs på området. Vi tycker att resultatet blev en klar förbättring mot innan arbetet började och vi märker tydligt att fler och fler väljer att träna på rangen. Vi kommer att införskaffa en ny bollmaskin som kommer att tas i bruk i månadsskiftet juli/augusti där man äntligen kommer att kunna betala i en babsterminal med betalkort.

Arbetet med att skapa ett mer trevligt och inbjudande klubbhusområde fortsätter där vi vill skapa tydliga signaler att alla är välkomna ut till oss för en trivsam stund, med eller utan golfklubbor. Trafikledning av golfare och biltrafik har varit något av en utmaning för oss men vi är övertygade om att den nya trafikledningen, med tydliga gångvägar, bättre skyltning mellan hål 9 och 10, farthinder i form av blomkrukor och minimerad fordonstrafik kommer att skapa en mer trivsam klubbhusmiljö för alla.

På det extra årsmötet den 1 juni beslutades att golfklubben ska sälja de gamla campingstugorna under hösten och vi kommer att lägga upp mer information om stugorna och hur man går tillväga för att köpa en stuga under nästa månad. Håll utkik på hemsidan.

Tävlingsprogrammet för semestergolfveckan är helt spikat (Semestergolfen 2017) och en nyhet för året är att vi kommer att spela Klubbmästerskapen för alla åldersklasser, inklusive stora KM, på tisdagen i ett försök att locka fler medlemmar att ställa upp i KM. En annan nyhet är en 4-manna Texas Scramble med lottade lag, dvs man anmäler sig individuellt och sedan kommer vi lotta ihop lagen. Den intensiva tävlingsveckan avslutar med vår deltävling på Oakley Tour där några av landets bästa herrgolfare gör upp om prisumman. Vi kan även stolta konstatera att vi kommer att ha en damtävling den 11 augusti i Future Series, vilket är nivån under Swedish Golf Tour. Ni hittar hela Future Series spelprogrammet här.

Klubbresa till Sand Golf Club 3 augusti!

Vi kommer att besöka en av Sveriges bästa banor i början av augusti då vi gör en dagstripp ner till Sand GC utanför Jönköping. Missa inte detta unika tillfälle att spela en av Sveriges mest spektakulära golfbanor som inte lämnar någon oberörd. Först till kvar gäller och ni anmäler er genom att mejla till info@lindesbergsgk.se

Mer info om Sand Klubbresa hittar ni här!

Den här veckan är det Summer Camp på klubben där flera av våra juniorer umgås på klubben med golf, padel, lekar och annat kul. Ånyo är det glädjande att se att fler och fler juniorer hittar ut till oss och vi måste passa på att tacka alla positiva juniorer och engagerade ledare som ställer upp och göra denna sommarvecka till något alldeles extra!

Med denna lilla nyhetsuppdatering passar vi samtidigt på att önska alla en riktigt skön midsommar!

Vi ses på Lindesbergs GK!