Vi är för tillfället inne i den mest intensiva tillväxtperioden av året och vi har haft mycket gynnsamt väder de senaste veckorna. Under vecka 21 fick vi smaka på en hel del nederbörd vilket gav en rejäl rotblöta något som sedan låg till grund för den otroliga tillväxt vi upplevt den senaste veckan när värmen och solen åter gjorde intåg. Våra vitgröegreener blommar just nu för fullt vilket man kan se med blotta ögat på de ljusa stråken på greenerna (undantaget green 16 som är sådd med krypven). Tittar man riktigt noga på grästopparna på seneftermiddagen kan man se hur det har bildats en avknoppad utväxt som nästan ser ut som en liten “trädtopp.” Vissa banor väljer att spruta greenerna för att hämma tillväxten under denna period på året men vi har medvetet valt att leva med något strävare och trögare greener under ett par veckor. Vi kommer nu gå in  en period där vi kommer jobbar mycket med greenerna för att få upp bollrullen, primärt genom att vertikalskära, toppdressa samt ställa ner klipphöjden ytterligare. Vi är övertygande om att vi kommer att nå en jämn och bra bollrull i närheten av 8,5 på stimpmetern runt midsommar.

I övrigt noterar vi hur bra de nya klippkonturerna på banan börjar sätta sig och man kan nu knappt se spår av de gamla konturerna. Vi har fått mycket beröm från medlemmar och gäster för de något mer generösa landningsytorna på vissa ställen, samt de något bredare inspelskragarna (haklappar). Allt har dock inte blivit lättare utan vi utmanar även spelaren på vissa partier genom att släppa upp helruff. Vi har etablerat en policy ihop med Magnus Sunesson som innebär att ett hål “slutar 25 meter bakom green” dvs där har vi valt att släppa upp helruff för att skapa ytterligare rumskänsla, samt skapa ytterligare färgnyanser på hålen. Ett par exempel är bakom green på hål 3, 11 och 13. Även vägarna bakom green vidare till nästa hål verkar uppskattas – det skapar tydlighet och gör det enklare för spelarna att ta sig till nästa tee.

Vi har hunnit med en del arbeten runt klubbhusområdet samt på vår uppställningsplats. Vi har lagt på väggrus samt “paddat” till det ordentligt så nu är våra 8 platser verkligen tipp-topp. Kombinationen med Servicestationen på vägen in på parkeringen är verkligen ett lyft för vår anläggning och vi är övertygade om att det kommer att driva in mycket husbils- och husvagnstrafik på området under sommaren.

Gräsetablering bredvid Golfbitens uteplats är färdigställd och vi vattnar i skrivandets stund för fullt så att gräset ska sätta sig ordentligt. Vi tycker att det blev ett rejält lyft för området och vi ser inga problem att använda den nya gräsytan inom ett par veckor. Stort tack till Fordonsprogrammet på Lindeskolan som hjälpte oss att hämta gräs i Frösvidal samt lossa det på plats!

I ett försök att få lite ordning på den parkeringsanarki som råder på klubbhusområdet under vissa tider på dygnet har vi även etablerat gräs nere vid receptionen. Vi vill skapa ett klubbhusområdet utan större trafikstörning och vi ber därför alla att parkera på vår stora parkering och endast använda sig av parkeringen (Besökande 5 minuter) vi snabba receptionsärenden. Vidare ser vi gärna att golfare ej parkerar borta vid Plantmarknaden då de lite drygt 100 000 besökare som hälsar på varje år gärna har tillgång till ordentligt med parkeringsplatser.  Från banpersonalens sida ska vi även försöka undvika att åka med klippare och arbetsfordon igenom klubbhusområdet för att hålla ner buller- och ljudnivån.

Hoppas att det fina vädret fortsätter den närmaste tiden så kommer ni att se en golfbana som är bättre än på väldigt länge innan Midsommar – det törs vi lova!

1 2 3 4 IMG_1637 IMG_1617 IMG_1615