Vi har haft ett återbesök av bankonsulent Magnus Sunesson under ett par dagar där vi har spelat 18 hål för att utvärdera de förändringar som gjorts under året, totalt sett ett 70-tal justeringar som ni kan läsa mer om i vår Banoptimeringsplan. Sunesson vart mycket imponerad över det generella skicket på banan (“väldigt spänstiga greener och fairways!”) samt utfallet av förändringsarbetet som pågått under nio månader. Vi har jobbat på detaljnivå med att skapa en bra helhet och en storslagen golfupplevelse genom att utsikter tas fram, nya spelvägar skapas, tydligare konturer (“rumskänsla”) och mer spelvänliga hål för motionären. En annan målsättning var att skapa en säkrare bana och det upplever vi att vi har lyckats med genom vårt förändringsarbete. Vidare har vi även fått ner rondtiderna efter som vi har identifierat en del “problemområden” och rensat upp dessa under året.

Under vår runda tillsammans dök det givetvis upp nya idéer som vi har diskuterat och kommer att föra in i Banoptimeringsplanen som sedan ska slutföras under 2017. Totalt rör det sig om ett 30-tal förbättringsåtgärder som kommer adderas till dokumentet.

Sunesson är regerande svensk mästare i hickorygolf och han visade upp en fantastik slagrepertoar med sina hickoryklubbor, den nyaste från 1935 och den äldsta från 1890. Rundans behållning var Magnus fantastiska birdie på hål 15 där han först masserade iväg en lös fadad drive upp på platån som lämnade honom med ett 90 meters slag, mask bakom den kvarvarande tallen. Därifrån slår Sunesson en slicad järn-2:a (!!!) runt tallen till 4 meter från flaggan som sedan smeks i för en enkel birdie. Hoppas spelet förblir lika bra nästa vecka när Sunesson åker till Skottland för att ställa upp i Hickory-VM.

Vi tackar Magnus för all hjälp med Banoptimeringsplanen och den kunskapsöverföring som banpersonal, ledning och medlemmar fått tagit del av. Vi ser alla på vår fantastiska bana med helt nya ögon och det ska verkligen bli kul att följa utvecklingen under 2017!

img_2896 img_2900