Den 16 mars tog våra medlemmar beslutet att bygga en padeltennisbana på Lindesbergs Golfklubb. 12 veckor senare, på Sveriges Nationaldag, klipptes bandet (i form av tre grepplindor) av och den första underhandsserven från Joakim Anderbert markerade starten på en ny era i golfklubbens historia. Det fantastiska med padel är att alla som “kan träffa en boll” kan få ut något av sporten. Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av racket-sporter för att kunna ha kul. Padel är mycket roligt och enkelt att lära sig, skoj för den som vill testa något nytt och omväxlande för den som är ute efter något socialt. Padel kan spelas av alla oavsett kön eller ålder. Vi hoppas dessutom kunna skapa många trivsamma stunder på “padelterrassen” där man kan njuta av en kaffe, käka mat eller varför inte ett glas cava (ja vi har alkoholtillstånd).

Torsdagen den 8 juni startar Linde Padels seriespel för herrar. Totalt 32 man, 16 lag spelar mot varandra i 4 divisioner under 15 veckor i streck. Matcherna (bäst av tre set) kommer att spelas mellan kl. 18-21 varje torsdag på Tempelbacken och Kyrkberget samtidigt och markerar tydligt samarbetet mellan våra båda racketsportanläggningar i Lindesberg. Onsdagen den 14 juni har vi prova på kväll för tjejer och vi hoppas kunna starta ett seriespel för tjejer den 21 juni. Välkommen ner och testa alla padelsugna madammer!

Vill vi passa på att tacka alla som engagerat sig i detta projekt och hjälpt till att etablera en nya sport i Lindesberg. Golfklubbens padelbana är primärt finansierad av egna medel men även med mycket god stöttning av Sparbanksstiftelsen Bergslagen samt huvudpartner J. Anderbert Bygg. Vi vill även passa på att tacka Jensen Gräv & Schakt, Lindesbergs Nya Gummiverkstad, AB Karl Hedin, OBK Sverige AB, Linde Energi, Input Interiör Örebro, Kemperyds Eltjänst, Linde Byggnadsplåt, Tobbes Schakt, Örebro Mark och Asfalt och Libo.

Stort tack!

För mer information om padel, priser samt hur man bokar tider klickar ni med framgång här.

Glöm inte att tagga era padelbilder med #lindepadel

Väl mött på banan!

Foto: Hannes Hedin, LindeNytt.