Äntligen dags för en av årets höjdpunkter för alla padelälskare, Lindesberg Golf & Hotell Padel Open 14-16 augusti! I damklasserna är 16 lag anmälda i A-klass och 8 lag i B-klassen. På herrsidan saknar vi i skrivandets stund två herrlag i Herrar A-klass (efter sena avhopp pga skador), i övrigt är vi fulltaliga, med andra ord är 70 lag klara för spel just nu. Vi kommer att hålla öppet för anmälningar in i det sista för att fylla ut de sista herr-platserna då vi vill undvika walk-overs (betecknat BYE i spelprogrammet).

Turneringen börjar fredagen den 14 augusti kl. 16.00 och spelas som ett rakt slutspelsträd med direkt utslagning. Åker man mot förmodan ut i första omgången hamnar man i en sk. “Plate” (B-slutspel) och får en ny chans att avancera vidare i turneringens nedre halva och spela fler matcher. Allt finalspel kommer att spelas på Lindesbergs utomhusbanor söndagen den 16 augusti.

Sedan publiceringen av den första preliminära lottningen i söndags har vi haft ett 10-tal förändringar av olika anledningar men nu har vi lyckats pussla ihop ett nytt spelprogram som ni hittar nedan. Observera att den första lottningen kan skilja sig något från det vi kommunicerade tidigare, denna är den Officiella Lottningen som gäller:

Tidschema:

Tidsschema Lindesberg Golf Hotell Padel Open 2020

Lottning:

Damer A-klass

Damer B-klass

Herrar A-klass

Herrar B-klass

Herrar C-klass

Viktigt att tänka på under tävlingen:
Matchtempo – Tidsschemat är tight så snabba sidbyten (20-30 sek för vatten) vid udda game gäller. Inbollning max 2 minuter. Det finns möjlighet att värma upp innan matchstart utanför banorna på minitennis-planer och träningscyklar. Lotta även vem som börjar serva innan match. Matcherna spelas i bäst av 3 set, No Add/Golden Point och med vanligt kort tie-break vid 6-6.

Håll koll på matchen innan er – Blir matchen före er klar före utsatt tid hoppar ni in och börjar er match direkt. därför är det klokt att ankomma minst 30 minuter före utsatt matchstart.

Resultatrapportering – Spel i Lindesberg: Kommunicera ert matchresultat till tävlingsledningen som är placerad i ett tält utanför utomhusbanorna. Spel i Vedevåg: Meddela tävlingsledningen på plats.

Tävlingsledare: Mikael Hägerström (Lindesberg) telefon 073-5040864 och Johan Nordh (Wedevåg) telefon 070-3626559

Bollbyte: Vid behov mellan varannan match. Vi spelar på RS-bollar.

Regler: Spelarna dömer själva. Endast i extrema nödfall spelas en boll om. På utomhusbanorna är utspring tillåtet, vi ber er därför hålla rent på utsprings-zonerna utanför burarna (2 x 8 m). Vi kommer även har dem avgränsade. Vid regelfrågor och funderingar kontaktas tävlingsledningen.

Första förband: Finns vid respektive bana.

Läkare: Zacarias Jilke finns att rådfråga vid behov mobil 073-0325325.

Mat & Kiosk: I Wedevåg kommer det finns grillade hamburgare och korv från Bergslagsdelikatesser samt en kiosk öppen för fika. I Lindesberg kommer Restaurang Golfbiten (med fullständiga rättigheter) erbjuda en grillbuffé under större delen av dagen. Ni kommer garanterat trivas!

Parkering: I Lindesberg sker all parkering på huvudparkeringen på Jungfruhagsvägen 1 (väl skyltat), 71131 Lindesberg. I Wedevåg sker parkeringen på Wedevågs IF, Östra Bohrsvägen 14, 71172 Vedevåg. Fri parkering.

Omklädningsrum & toaletter: I Lindesberg finns omklädningsrum med duschar i Restaurang-byggnaden en trappa upp. I Wedevåg precis i anslutning till banan.

Betalning via Swish: Sker i samband med incheckning hos tävlingsledningen – 500 kr/lag.

Minimera smittspridning (Civid-19): Tänk på att hålla avstånd till varandra, minst 1,5 meter i största möjliga mån. I inomhus-hallen vistas endast spelare, publik är ej tillåtet inomhus. Stationer med handsprit finns på anläggningarna. Torka ej av svettiga händer på glasen – använd egen handduk!

Frågor: Mejla info@lindepadel.se

Varmt välkomna!