Helgens padeltävling – Lindesberg Golf & Hotell Padel Open – ett samarbete mellan arrangörsklubbarna Wedevågs IF och Linde Padel blev en formidabel succé på alla sätt och vis. Totalt kom 70 par i 5 olika klasser till start i tävlingen som avgjordes under tre dagar på Lindesbergs Golfklubb och i Vedevåg. Givetvis var det extra kul med alla tävlande med härkomst utanför 50-skyltarna som gav de lokala förmågorna möjlighet att testa sina padelskills mot lag från så förnäma platser som Bromma, Stockholm, Jönköping, Karlstad, Falun, Örebro och Nora. Som det visade sej i resultatlistan kan vi (locals) än så länge endast mäta oss mot de bästa lagen utifrån på damsidan där våra topprankade tjejer – Marlene Hedblad och Emmelie Lindholm – tog sig ända fram till final i Damer A-klass. Den mycket jämna och välspelade finalen vanns till sista av det rutinerade Örebrolaget Lina Westin & Gunnel Fernhagen med 6-4, 7-6 (8-6). Marre och Emmelie stod upp länge och mycket väl i finalen men hamnade under för hård press i försvar från volley-eleganterna Lina och Gunnel som långsamt nötte ner motståndet med hårt skurna volleys och väldresserade bandejas. En fantastisk uppvisning i padelns nobla konst, där laget som äger nätet och unviker m i s s a r vinner matchen, kort och gott.

På herrsidan (Herrar A-klass) var det två lag som höjde sig över mängden och tog sig till final utan att tappa ett enda set på vägen (och inte allt för många game heller för den delen…). Karlstad-grabbarna Mattias Schagerberg & Emil Svensson blev snabbt favoriter ibland den digra skara av solstols-coacher som samlats på Linde Padels gräsläktare. Många satte lättölen i halsen när det framgick att de gamla tenniskillarna tog upp padel för nio månader sedan då de goa grabbarna skördade enorma framgångar med stenhårt skurna förstavolleys som helt enkelt inte studsade från vägg utan bara självdog vid närmast vidrörelse av de 14 mm tjocka bakglasen. Addera lite spanska händer från Mattias, skoningslösa tennissmashar från Emil i ekvationen och framgången var ett faktum. Men det var inte utan padelkamp som det välspelande paret från Falun – Johan Linnaeus & Joel Stenlund – tog sej an Mattias och Emil i finalen inför hänförda, soldränkta åskådare i eftermiddagssolen. Vänsterhänte högerspelaren (!?) Joel visade upp blixtsnabba reaktioner och ett grymt försvarsspel som skördade en hel del poäng till Falu-killarna. Addera Johans robusta volleyspel, ljuvliga räckvidd och smygettriga smash och vips har ni receptet för en otroligt jämn och välspelad final som fick avgöras i ett tredje set. Till slut fällde tenniskillarnas tävlingsrutin och slughet avgörande när de lyckades vinna det avgörande setet med (6-1, 3-6) 7-5 och ta med sej diplomet hem till Svea Padel.

Stort tack till alla tävlande för härlig stämning, bra spel och skön support utanför burarna. Grym energi, glada tillrop och genuin uppskattning för arrangemanget är givetvis något vi tar med oss i framtiden för nya tillställningar. Vi lyfter på RS-kepsen för tävlingsledningen med Micke, Johan, Katarina, Stolpe, Andreas, Magnus, Per, Simon, Johanna, Fia och Linda i spetsen som servade alla spelare och höll speltempo på ett föredömligt sätt. Restaurang Golfbiten, Sabri med personal, levererade som vanligt en härlig atmosfär där dofterna från det nygrillade köket skapade en smakfull inramning och fullbordade utomlandskänslan. Eller som energiknippet Emelie Wiklander från Örebro så fint uttryckte saken: “Vi måste flytta hit, här på klubben finns precis allt man behöver!”

Slutligen tack till våra samarbetspartners J. Anderbert Bygg, Skyddsgrossisten, Clean Drinks, LIBO, Robin Söderling Padel, Wilson, Restaurang Golfbiten och Bergslagsburger/Bergslagsdelikatesser.

Håll utkik efter fler tävlingar arrangerade av Linde Padel under hösten, denna gång blir Frövi Padel medarrangör med sin nyöppnade hall (premiär oktober). Fram till dess, ös på i buren!

Fullständiga resultat hittar ni här:

RESULTAT DAMER A-KLASS

RESUTAT DAMER A PLATE