Den nya solcellsanläggningen i Lindesbergs Hotell & Stugby invigdes under onsdagen i samband med att Region Örebros Solturné var på besök på golfklubben. 280 m2 solpaneler är monterade i perfekt söderläge på fyra av taken på stugbyn och beräknas producera 25 000 kWh/år och i det närmaste halvera driftskostnaden i stugbyn på årsbasis. Vår samarbetspartner i projektet Linde Energi fanns med på invigningen;

“Vi är väldigt glada att vi har haft möjligheten att vara med i det här hållbarhetsprojektet i samarbete med golfklubben. Tillsammans har vi skapat en klimatneutral verksamhet där allt genomförs ur ett hållbarhets- och miljöperspektiv. Numera sitter det solpaneler på alla stugor, uppvärmningen sker med fjärrvärme och det finns laddstationer där besökarna kan ladda sina elbilar, för att nämna några av de insatser som vi gör tillsammans för miljön.”

Solcellsanläggningen ska ses som en pusselbit i golfklubbens strävan att skapa En Naturlig Mötesplats för hållbarhet och miljö där målsättningen är att skapa en klimatneutral verksamhet för aktiv fritid. Ni kan läsa mer om vårt arbete på informationsskylten nedan.