Årets semestergolfvecka kommer inte riktigt att bli som vanligt, som ni säkert redan har förstått, men vi som jobbar på klubben hoppas på att få se de flesta av er deltaga i våra roliga tävlingar ändå! Anmälningarna trillar in och vi ska tillsammans försöka göra det absolut bästa av situationen. Med ett gemensamt ansvar så hoppas vi på en trevlig vecka!

Semestergolfen och betalningar

Som de flesta av er redan har märkt krävs det numera direktbetalning via Min Golf i samband med tävlingsanmälan till vår semestergolf. Detta är för att undvika folksamlingar i samband med incheckning och underlätta administrationen av tävlingen. Många av er har betalat direkt på nätet, vilket är superbra, men en del anmälningar hann dock göras innan detta krav infördes och dessa är därmed inte betalda. Vi vill därför be er att i så stor mån som möjligt betala startavgiften för även dessa anmälningar via Min Golf.

Via Meny -> Mina Inställningar -> Betalningar -> Lägg till kontokort, ansluter man sitt kontokort till Min Golf och därefter är det möjligt att gå in på den tävlingsanmälan man tidigare gjort och välja att betala denna. När man väl har anslutit sitt kontokort är det dessutom väldigt smidigt att betala framtida anmälningar direkt.

För dem som av någon anledning inte kan lösa betalningen via Min Golf ser vi gärna att ni kommer in till receptionen i förväg, gärna redan denna vecka, för att betala in startavgiften.

Vi i receptionen vill också be er ha en del tålamod med att Golfens IT-system har haft en jobbig tid hittills i år och kan upplevas som långsamt eller inte fungera alls. Dessa problem är välkända och det jobbas hårt på att finna lösningar. Vid problem så kan ni alltid kontakta oss i receptionen men ha i åtanke att det förmodligen krånglar för fler och vi kan tyvärr inte besvara alla på samma gång.

Under tävlingarna

Årets semestergolfvecka blir speciell på fler sätt än bara betalningen, av uppenbara anledningar. Vi gör så mycket vi kan för att undvika att ni som spelar ska behöva röra er i miljöer där risken för smittspridning ökar. Därför är första steget med online-betalning till så hög grad som möjligt viktigt för oss i tävlingshanteringen. Utöver det så spelar vi tävlingarna friska och håller avstånd både på banan och i området runt klubbhuset. Visa alltid hänsyn till varandra!

Scorekorten kommer att delas ut på första tee och byts inte inom bollen, man skriver fortfarande varandras scorer och kontrolläser efter rundan. Den som skrivit scorekortet signerar detsamma och medspelare ”signerar” muntligt vid kontrolläsning. Detta innebär också att ingen incheckning behöver göras i receptionen innan rundan. Vi kommer att finnas tillgängliga utanför receptionen för att svara på frågor under tävlingsdagen.

Närmast hål-tävlingar kommer att genomföras och anmälning samt betalning av dessa kommer att skötas vid första tee. Detta gör det också extra viktigt att vara i god tid för att undvika fördröjning.

När allt är klart lämnas scorekorten i en låda utanför receptionen.

Efter rundan

När du spelat klart och lämnat in scorekortet så är du varmt välkommen till restaurangen för en trevlig stund med behörigt avstånd. Vi har utökat antalet sittplatser utomhus för att så många som möjligt av er ska kunna avnjuta mat och dryck både före och efter ronden. Samma förhållningssätt gäller där som i övrigt, vi äter och dricker friska och visar hänsyn till andra gäster och personal genom att hålla avstånd till varandra.

Prisutdelningarna kommer tyvärr inte att kunna hållas utan resultatlistan publiceras och uthämtning av priser sker i receptionen dagen efter tävlingen. Våra fantastiska sponsorer är såklart besvikna över att inte kunna erbjuda en trevlig prisutdelning men bidrar ändå med många fina priser till er som är med och tävlar!

I och med detta kommer kvällsaktiviteterna inte heller att kunna genomföras, oerhört tråkigt men vi hoppas på att få se dubbelt så långa drives slagna 2021 istället!