I senaste numret av Svensk Golf uppmärksammades Sveriges 25 vackraste golfhål och det är glädjande att se att vårt 16:e hål finns med på listan. Det finns totalt 454 golfklubbar i Sverige.

“Bergslagens natur, mäktig och stillsam, ger banan sin karaktär. Den porlande Arbogaån och Björkasjön ramar in hålen och följer oss i princip hela den andra niohålsslingan. Vi slås oss över broar, den slingrande ån och bort mot en green framför en parad av björkar. Området kallas Dalkarlshyttan. Historien går tillbaka till 1500-talet och till Gustav Vasas tid. Här framställdes järn, här fanns sågverk och kraftstation. Dagens golf spelas på de tidigare jaktmarkerna.

När området nu utvecklas är golfen en viktig del. Det har satsas på hotell och stugor i bästa möjliga golfläge. Golfen kan kombineras med fiske, forsränning, padeltennis och äventyrsbad. Som  skönast är ändå stunden med den korta järnklubban i handen på 16:e hålets utslagsplats.”

Tomas Hagfeldt

Svensk golf 02 – 2020