Gräsroten är ett initiativ där Svenska Spel årligen delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och idrottsföreningslivet i Sverige.
Det är Svenska Spels kunder som helt och hållet bestämmer vilka föreningar som får dela på pengarna genom att ansluta sig till Gräsroten och välja upp till tre favoritföreningar.

“– Det finns massor som bidraget från Gräsroten kan användas till, vilket visar hur uppskattat det är i föreningen. I år har pengarna bland annat möjliggjort vårt sommarläger för barn och ungdomar, och vi har även introducerat golfen till skolbarn genom att erbjuda prova-på-tillfällen utan kostnad. Golfen ska vara öppen för alla barn och ungdomar, vilket dessa tillfällen påvisar,” säger Per Nyberg, idrott & marknadsansvarig Lindesbergs GK i ett pressmeddelande på onsdagen.

Tack för ert stöd! Föreningen får 22 489 kronor. För alla er som inte angett oss som favoritklubb, nu är det hög tid… Se länk ovan.

Läs också vad LindeNytt skriver om ämnet!