Ostadigt väder har präglat vårt kära Lindesberg den senaste veckan med kallare väder och en del nederbörd. Banan klarar sig dock bra mot vätan och vi har passat på att göda och lufta greenerna då det vart gynnsamma förhållanden för gödning och stickluftning.

Klippkonturerna på banan sätter sig mer och mer och vi har fått mycket beröm för de nya, tydliga konturerna samt att fler och fler spelare har sett hur nya vyer kommit fram i partier på banan som tidigare varit igenväxta. Denna vecka har vi även tagit in en stubbfräs som avlägsnat ett 20-tal stubbar som påverkat spelet, kanske mest märkbara är stubbarna runt höger sidan på green 7, kort om green 8 (den gamla döda pilen är avlägsnad) samt höger om green på hål 9. Även klubbhusområdet samt stugbyområdet har sett stubbar försvinna. Vi kommer nu kunna lägga på matjord och så gräs för att sedan enkelt kunna sköta dessa områden med rotorklipparen eller i fallet med green 8,IMG_1035 med foregreenklipparen. Snyggt, välvårdat och lättskött!

På tal om klippkonturer så är Banoptimeringsplanen nu publicerad under fliken BANAN där ni kan ta del av Magnus Sunesson och Bankommitténs förbättringsåtgärder. Som ni kommer märka har en hel del blivit gjort under det senaste halvåret men en hel del återstår. Ni hittar den i sin helhet här.

Vi vill även passa på att tacka Bengt Janssons gäng för otroliga insatser med framkörning av virke och ris under ett 20-tal tillfällen under vintern och våren. Ett otroligt jobb som verkligen uppskattas!

IMG_1034

En del snickeri- och måleriarbeten runt stugbyn har blivit gjorda. Vi har bland annat byggt in elcentralen vid stuga 1, elstolparna på uppställningsplatserna samt gjort ett plank vid vagnsbodarna. Våra papperskorgar vid hål 1 samt efter hål 9 har målats och fått nya lock. Samtliga toaletter på banan och i stugbyn har fått vägghängda tvålhållare med refillpåsar för bättre hygien, enklare skötsel och god miljöhänsyn. Restaurang Golfbiten har fått nytt stekbord, fritös och mikrovågsugn samt nya avlastningshyllor vid salladsbuffén.

Besökaren möts numera av en ny inspirationsbild vid entrén där vi bygger upp mystiken runt vårt spännande
signaturhål #16. Visste ni förresten att hål 16 är det hål som har högst snittscore på tävling med ett snitt på 5,2 slag?!

Nästa vecka börjar jobbet med vårt nya golfbildgarage som kommer att ge plats för 4 st golfbilar. Vi har idag en högst opraktisk situation med golfbilar där kanslipersonalen får springa ner till maskinhallen för att hämta och ladda golfbilarna vilket gör handhavandet minst sagt ineffektivt och omständligt. IMG_1029

Vi tycker detta är viktigt att kunna erbjuda golfbil för de golfare med någon funktionsnedsättning eller tillfällig åkomma och behovet är i ständigt ökande. När garaget är klart kommer vi att köpa in minst en ny
(sponsorfinansierad) golfbil för att öka kapaciteten och möta rådande efterfrågan.Nu laddar vi upp inför en ny bra vecka på klubben och ser fram emot ett återbesök av bankonsulent Sunesson för att finjustera en del klippkonturer och slipa vidare på en del andra förbättringsåtgärder. Vi hoppas Magnus tar med sig lite värme söder ifrån på sitt besök…

Väl mött på banan!