Arbetet med att utveckla Dalkarlshyttan i allmänhet och golfklubben i synnerhet fortsätter i enlighet med klubbens långsiktiga strategiplan. Ett viktigt nästa steg togs förra veckan när golfklubben ihop med FALAB gemensamt lämnade in en utvecklingsplan för Dalkarlshyttan som innebär planering och upprättande av en ny detaljplan för området. Det är rimligt att tro att arbetet med den nya detaljplanen tar 2-3 år och under tiden hinner idéskisserna och utvecklingsplanen jobbas igenom ordentligt i flera instanser och samtidigt locka till sig fler intresserade aktörer från förenings- och näringslivet.

Måndagen den 27 november hölls en informationsträff för presskåren där ordförande Christer Kanto berättande om bakgrunden till planen som började med ett möte med Lindesbergs Tennisklubb om att samverka föreningar emellan och inhysa fler aktiviteter på Dalkarlshyttan. Detta samarbete renderade senare ut i ”Linde Padel” – ett gemensam racketsportsektion där medlemmarna i Linde Padel får möjlighet att nyttja varandras anläggningar till förmånliga priser, delta i organiserat seriespel (10 tjejlag & 20 herrlag under 2017) samt diverse turneringar.  På plats fanns också Irja Gustavsson, kommunstyrelsens ordförande, samt Jonas Kleber, kommunstyrelsens vice ordförande som båda belyste vikten av framtidsvisioner för Lindesberg. Roger Sixtensson, vd för FALAB & LIBO, talade om hur området på sikt kommer att bli än mer attraktivt på bostadsmarknaden i takt med att golfbanan utvecklas eftersom hyresgäster attraheras av en ”aktiv fritid och livsstil.”

Utvecklingsplanen ska även ses som en inventering på alla de tillgångar som finns på Dalkarlshyttan/Lindesbergs GK idag och visar med all önskvärd tydlighet hur attraktivt området har blivit tack vare den utveckling som skett de senaste fem åren med bygget av Lindesbergs Stugby, ställplatser med servicestation, livsstilsboende på banan, padelbana och Lindesbergs Hotell (klart våren/sommaren 2018).

År 1541 fick Dalkarlshyttan sitt namn och vi är således bara i början av vår resa för denna fantastiska plats, med sin storslagna historia och en än mer spännande framtid. Full fart framåt!

Reportage från 24i.se

Foto: Tomas Källberg, 24i.se

På bilden ovan: Bakre raden från vänster: Christer Kanto, ordförande i Lindesbergs GK, Stefan Leskinen, klubbchef på Lindesbergs GK, Roger Sixtensson, vd Falab/Libo. Främre raden: Irja Gustavsson, kommunstyrelsens ordförande, Jonas Kleber, kommunstyrelsens vice ordförande.

Utvecklingsplan Dalkarshyttan