Under GAFs årliga verksamhetsseminarium 7-9 mars i Halmstad utsågs Club Manager of the Year där fem klubbchefer från olika klubbar i Sverige var nominerade. En av dessa var Stefan som under tisdagens bankett blev utsedd till årets klubbchef.

Motivering:

Att vara chef på en golfklubb kräver en utåtriktad allkonstnär.

Man ska inte bara ha förståelse för hur en golfbana ska skötas utan man ska även ha goda insikter i hur ett företag ska drivas. Man ska förstå människor och kunna hantera gruppdynamiken i en ideell förening integrerat med affärsverksamhet. En modern klubbchef behöver vara en ledare för de anställda, ett föredöme för medlemmarna och en skicklig försäljare på en tuff marknad.

Årets klubbchef har haft en långsiktig utvecklingsplan som resulterat i en rad goda inkomstskapande relationer med näringsliv, kommun, landsting, partners och idrottsföreningar i närområdet det senaste året. Golfklubben har blivit en mötesplats där inte bara golfare känner sej hemma.

Klubbchefen har åstadkommit denna utveckling utan att kärnan i verksamheten glömts bort eller försakats. Under året som gått har golfklubben tagit fram och genomfört en gedigen 100 punkters förbättringsplan för golfbanan. Arbetet har gjort en redan trevlig banan ännu bättre – vilket borgar för flera framgångsrika verksamhetsår.

Klubben har haft över 5000 övernattande gäster – majoriteten av dem har inte varit golfare. På klubben finns inte bara padelbana och lekplats utan också ett 15-tal välutnyttjade platser för husbil och husvagn. För fem år sedan stod medlemsintäkterna för cirka hälften av klubbens intäkter. Idag står de blott för en tredjedel. Det beror på att årets klubbchef 2017 har gjort utmaningar till möjligheter.

Club Manager of the Year är Stefan Leskinen, Lindesbergs GK.

Ett STORT GRATTIS till Stefan med personal för en stor bedrift.

Hälsar en stolt styrelse!

Nedan hittar ni lite om Stefans bedrift i mediavärlden:

Artikel i Golfbranschen

Artikel i 24i