Lindesbergs Stugby invigdes 3 december 2012 i klart vinterväder och lite drygt fem och halvt år senare öppnar så äntligen Lindesbergs Hotell upp portarna för besökare till Lindesbergs Golfklubb. 25 grader och strålande sol mötte nyfiken skara medlemmar som tillsammans lyssnade på ordförande Christer Kanto som bockade av ytterligare ett projekt från klubbens femåriga strategiplan. Kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Kleber, som även var närvarande vid invigningen av Lindesbergs Stugby, förklarade vikten av attraktivt boende för kommunens förenings- och näringsliv och imponerades av klubbens utveckling. Nytillträdde hemvändande näringslivschefen på tillväxtförvaltningen, även känd som Wilhelm Magnusson, kunde inte dölja sin iver över att få ta en aktiv roll i ett fortsatt utvecklande av kommunen och konstaterade glatt att Lindesbergs Hotell är helt i linje med den framåtanda som ska vara signifikativ för bygden och näringslivet.

Klubbchef Stefan Leskinen avrundade med att tacka alla involverade i projektet och nämnde särskilt arkitekten Kerstin Åkerstedts fantastiska förmåga att kombinera form, funktion och flärd samtidigt som en otroligt gemytlig helhet skapas i området som inte sällan får tankarna att vandra till Barnen i Bullerbyn. Totalentreprenören J Anderbert Bygg fick beröm för att ha visat upp en professionell och högst kompetent kapacitet under projektets gång som hållit budget och tidsplan på ett föredömligt sätt. Inredningsmässigt fick Input Interiör ros för sitt genomtänkta jobb med materialval, funktionalitet och finess.

Hotellet togs i bruk kl. 17.00 fredagen den 1 juni i samband med att Judo-SM gjorde sitt intåg i Lindesberg Arena med sina 300 utövare i sällskap av ledare och föräldrar. Lyckligtvis fick 20 st av dessa atleter plats i hotellets tio dubbelrum där skönsömnen inte lät vänta på sig i de 105 cm breda Hilding-sängarna i takt med att solen sänkte sig långsamt ner över Tempelbacken.

Nedan kan ni ta del av fotograf Rolf Karlssons fina bilder från invigningen.

Bildspel Invigningen Bildmakarna Media

Reportage 24i.se