Som vi har meddelat sedan tidigare kan arbetsgivare f.r.o.m den 1 januari 2018 godkänna golf som friskvårdsförmån för sina anställda. Flera aktiviteter inom golf är nu godkända; tex spelavgift, greenfee, kostnad för rangebollar, och golflektioner. För alla golfare på Lindesbergs Golfklubb innebär beskedet följande:

1) Träning i form av lektioner och kurser för vår golftränare är godkända friskvårdsaktiviteter, under 1.000 kr per tillfälle. Välkommen att boka en lektion med Per Nyberg. En 60 minuters lektion, med lärorika tips och råd får du för 250:-. Det går även bra med spellektioner på banan.

2) Kostnader för träning på rangen eller Pay and Play-spel (på fredagar) kan utgöra ett underlag på friskvård till din arbetsgivare.

3) Årskort på Rangen med fritt antal bollar kostar 1.000 kr, använd kvitto eller faktura som underlag till din arbetsgivare.

4) Greenfeeavgifter, under 1.000 kr per tillfälle, godkänns som friskvårdsförmån.

5) Du kan använda den del av årsavgiften i Lindesbergs GK som är SPELAVGIFT som underlag till din arbetsgivare. Kontakta oss på kansliet så får du ett kvitto där det är specificerat vad som är SPELAVGIFT (avdragsgillt) kontra MEDLEMSAVGIFT (ej avdragsgillt).

6) Padeltennis är sedan tidigare godkänt som friskvårdsförmån. Du kan köpa klippkort direkt via MyCourt eller kansliet.

ÖVRIG INFO:

Det maximala skattefria beloppet är 5.000 kr, men det är arbetsgivaren som beslutar om beloppet för sin arbetsplats. Det är också arbetsgivaren som beslutar om de godkänner golf (eller andra aktiviteter) som friskvårdsförmån. En förutsättning är att företaget erbjuder all personal samma förmån.
Följande kostnader är inte godkända som skattefri friskvårdsförmån:
– Medlemsavgiften (del av årsavgiften) till ideell förening.
– Träningsredskap, exempelvis golfutrustning.
– Startavgift i golftävlingar.
– Golfpaket som inkluderar mer än godkända friskvårdsaktiviteter, exempelvis paket som innehåller mat, logi, spa m.m.

Lär mer på  golf.se/friskvardsbidrag

För frågor kontakta oss på kansliet.