Golfsverige jublar! Högsta Förvaltningsdomstolen (HFD) har fastställt Skatterättsnämndens förhandsbesked och därmed sagt ja till att enklare form av golf ska vara berättigat till friskvårdsavdrag. Ett historiskt och förstås alldeles korrekt beslut sett med golfarnas ögon.

I domen påpekas tydligt att den endast gäller träning på driving range, greenfeespel samt spel på ”enklare banor som varken kräver hög kunskap eller medlemskap.” Alltså golfspel på pay & play-bana och att träna golf på driving range, exempelvis med säsongskort som då kan betalas av arbetsgivaren med 4 000 kr per år som en skattefri friskvårdsförmån. Greenfee spel där avgifter understiger 1000 kr anses vara av enklare slag är blir således ett maxbelopp.

För er som medlem eller blivande medlem på Lindesbergs GK innebär det ni kan lösa ett årskort på driving-rangen för 995 kr och att detta kan betalas av er arbetsgivare! Vi hoppas givetvis på sikt att det även kommer att bli fritt fram för arbetsgivare att betala för medlemskap i klubb samt golfutrustning men detta är som sagt en bra start!

Här hittar ni domen i sin helhet samt mer info från Svenska Golfförbundet.

Läs även Greenfeespel giltigt